Nakup z Moneto mTerminal

Z Monetom mTerminal lahko plačujete pri taksistih, dostavljavcih hrane in drugih ponudnikih, ki ponujajo storitve na terenu. Ponudnik vam na svojem mobilnem telefonu zaračuna znesek za plačilo. Mobilnik ponudnika je tako njegova blagajna prek katerega se izvede vaše plačilo z Moneto.

Potek plačevanja:

  • Na mobilniku ponudnika se izpiše ukazni niz, ki ga vtipkate v svoj mobilnik.
  • Ukazni niz vtipkate v obliki *180*žeton# in ga potrdite s tipko za klicanje. Žeton je niz številk, ki vam jih ponudnik poda za točno določen nakup (npr. *180*123#).
  • Če uporabljate kodo PIN, vtipkate ukazni niz v obliki *180*žeton*koda PIN#.
  • Na zaslonu mobilnika se vam nato prikaže obvestilo o nakupu.
  • Poleg obvestila na zaslonu mobilnika ponudnika prejmete tudi sporočilo SMS o opravljenem nakupu.

Nasvet: Uporaba varnostne kode PIN

Uporabniki Monete pri bankah, ki za poravnavo stroškov nakupov z Moneto uporabljate različne račune pri banki, odtipkate tisto kodo PIN, ki pripada računu, s katerega želite poravnati stroške. Primer: zaporedna številka računa je 1, če imate samo en bančni račun vezan na Moneto. Ukazni niz tako vtipkate v obliki *180*žeton* koda PIN*zaporedna št. računa# (npr. *180*123* 0000*1#).

Uporabniki Monete mobilnega operaterja odtipkajte kodo PIN le, če ste jo za namene plačevanja z Moneto aktivirali. Ukazni niz v tem primeru vtipkate v obliki *180*žeton*koda PIN# (npr. *180*123*0000#).

Cena klica za vsako uspešno opravljeno transakcijo se zaračuna po ceniku operaterja.

Prejeto potrditveno sporočilo SMS je brezplačno.

Seznam plačilnih mest

Najpogostejša vprašanja