Zagotovite si dodatno varnost pri plačevanju z Moneto

24.01.2018

Plačilo z Moneto je na več kot 10.000 prodajnih mestih varno in enostavno. Lahko pa še sami povečate varnost.

Zagotovite si dodatno varnost pri plačevanju z Moneto

Moneta je priročen način plačevanja vsakodnevnih nakupov, pri katerem gotovino in bančno kartico zamenjate s svojim mobilnim telefonom. Pri tem je Moneta enakovredna kreditni plačilni kartici, kjer plačilo poravnate z zamikom, enkrat mesečno.

In kot imate bančno ali kreditno kartico zaščiteno s PIN-kodo, tako lahko tudi pri plačilih z Moneto za večjo varnost poskrbite z varnostno PIN- kodo.

Pri plačilih z Moneto je za varnost dobro poskrbljeno, saj vas že tako varujeta zaklenjen zaslon in PIN-koda mobilnega telefona, ob tem pa lahko svoje transakcije še dodatno zavarujete z varnostno PIN-kodo, ki jo določite sami. To storite tako, da v svoj mobitel vtipkate ukazni niz: *134*želeni PIN# in svojo izbiro potrdite s tipko za klic. Za PIN-kodo izberite štirimestno številko, ki si jo boste z lahkoto zapomnili, vendar naj to vseeno ne bo 1234 ali 0000.   

Plačilo z Moneto na več kot 10.000 prodajnih mestih je varno in enostavno. V svoj mobilni telefon vtipkate ukazni niz, ki se izpiše na zaslonu blagajne, nato pa dodate še svojo PIN-kodo (*180*žeton*koda PIN#) in pritisnete tipko za klic. Na zaslonu blagajne se izpiše obvestilo o opravljenem nakupu, hkrati pa prejmete tudi potrditveno SMS-sporočilo.

Nazaj